Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kompetens- och anysplattform vid Proteomics Core Facility

Denna plattform är till för dig som behöver identifiera proteiner (inklusive post-translationella modifieringar) som t.ex. biomarkörer eller andra proteiner som berör ditt projekt.

Proteomikplattformen är öppen för alla. Användaren kommer med sitt prov, t.ex. cellextrakt, och plattformen har resurser att utföra resten fram till proteinidentitet.

Metoder

Provberedning: Cellysering, solubilisering, avlägsnade av störande kontaminationer (Clean-up), avlägsnade av högförekomstproteiner som albumin m.fl. samt proteinhaltsbestämning. Immunoprecipitation.
Elektrofores: 1D-elektrofores i form av SDS-PAGE för separation inför analys med masspektrometri. 2D-elektrofores för studier av globala proteinuttryck med avancerad bildanalys för att spåra signifikanta förändringar i proteinnivåer. Western Blotting.
Postelektroforetisk provbehandling: Manuell eller automatisk (med robot) utstansning av protein-fläck/band ur gel, gelbitstvätt och trypsinering i gel. Peptidupprening.
Masspektrometri: MALDI-TOF MS på tryptiska peptider för "peptid-fingeravtryck". ESI-TOF MS/MS för peptidsekvinering av "rena" prover. LC FT-ICR MS/MS för peptidsekvinering på peptider i blandningar från olika proteiner och för studier av posttranslationella proteinmodifieringar. FT-ICR MS för molekylviktsbestämning med mycket stor noggranhet av små molekyler. Kvantitativ MS med inmärkning med stabila isotoper metaboliskt (SILAC) eller av tryptiska peptider (iTRAQ eller TMT).
Proteinidentifiering: Identifiering av proteiner m.h.a. matchning av "peptid-fingeravtryck" eller peptid-sekvensinformation från MS-data mot proteinsekvensdatabaser.
Kurser, träning och konsultservice: Forskarutbildningskurser, kurser eller träning i proteomik. Kurser eller träning i bildanalys. Mer information under fliken Forskarutbildning. Rådgivning inom experimentell design och tolkning av data m.m.

  

Provregistreringsformulär

Sidansvarig: Jörgen Bergström|Sidan uppdaterades: 2015-02-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?