Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser och träning

Kurser i proteomik

Två kurser med olika omfattning kan ges: Proteomik (två veckor 3,0 hp) och Kvantitaiv proteomik (tre veckor, 4,5 hp).  Båda kursena innehåller en blandning av teoretisk bakgrund och praktiska övningar. Undervisningen läggs upp i form av föreläsningar, seminarier, demonstrationer och egna praktiska övningar. Kurserna syftar till att ge kunskap om teoretiska och praktiska aspekter av proteomiktekniker:

Proteinseparationer, masspektrometrimetoder, kvantitativ masspektrometri, proteombioinformatik inklusive databassökning, 2D-gelelektrofores med gelbildanalys, experimentell disign. Inbjudna föreläsare kommer att belysa den senaste utvecklingen i proteomik och närliggande ämnen. Praktiska laborationer och demonstrationer under tre veckors heltid kommer att genomföras i analys av posttranslationel modifiering, masspektrometri, kvantitativ masspektrometri och databassökning.

Kurs kan sökas av doktorander vid Sahlgrensak akademin och Naturvetenskaplika fakulteten vid Göteborgs universitet utan avgift.

Kursplan


Övriga forskarstuderande: hör efter

Övriga (träning): vid behov.

 


Vårterminen 2016

2016-04-18 - 29: Proteomik, 3,0 hp


Höstterminen

Ingen kurs planerad (kurs ges vid tillräckligt stort intresse)


Ansökan

Formulär


 

Kontaktinformation

Proteomics Core Facility vid Göteborgs universitet

Box 413, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Medicinaregatan 7A, 413 90 Göteborg

Telefon:
Manager: 031-786 9790, övrigt se under Kontakt

Sidansvarig: Jörgen Bergström|Sidan uppdaterades: 2016-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?